26 Nisan 2012 Perşembe

Halk Bankası Müfettiş Yardımcısı Alımı 2012

2012 yılı Halk Bankası personel alımı yapmaya devam ediyor.Halk Bankası personel alım şartlarına uygun olmak üzere Bilgi Teknolojileri Müfettiş Yardımcısı ve Müfettiş Yardımcısı alacak.

MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI

Türkiye Halk Bankası AŞ Teftiş Kurulu Başkanlığı bünyesinde görevlendirilmek üzere; analitik düşünebilen ve çözüm üretebilen, sonuç ve başarı odaklı, takım çalışmasına yatkın, etkin iletişim becerilerine sahip, araştırmacı ve öğrenmeye açık, planlama ve organizasyon becerisi yüksek, sunum ve temsil kabiliyeti olan, Müfettiş Yardımcıları (Bilgi Teknolojileri Müfettiş Yardımcısı ve Müfettiş Yardımcısı) alınacaktır.

Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavına ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda açıklanmıştır.

Sınava Katılma Koşulları
Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavına Katılabilmek İçin ;
a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
c) Tecil edilmiş olsalar dahi kasten işlenen suçlar ile ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis ya da affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçlardan veya kaçakçılık, resmi ihale ve alım-satımlara fesat karıştırma, kara para aklama, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından hükümlü bulunmamak,
d) Bankacılık Kanunu’na göre bankalarda çalışması yasaklanmamış olmak,
e) Sınavın yapıldığı yılın başı itibarıyla 30 yaşını doldurmamış olmak, (01.01.1982 ve sonrası doğumlular)
f) Müfettiş Yardımcılığı ve Bilgi Teknolojileri Müfettiş Yardımcılığı için aşağıda ayrı ayrı belirtilen mezuniyet şartlarını taşımak,

Müfettiş Yardımcılığı İçin ;
Üniversitelerin öğrenim süresi en az 4 yıl olan Fakülte ve Yüksekokulların; Ekonomi (İktisat), İşletme, Maliye, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonometri, İstatistik, Aktüerya, Bankacılık, Finans, Risk Yönetimi, Muhasebe, Hukuk ve Mühendislik Fakültelerinin Endüstri, İşletme, Matematik ve Finans Mühendisliği bölümlerinden veya bunların yetkili makamlarca tanınmış Türkiye ya da yabancı ülkelerdeki eşitlerinden mezun olmak ya da sözlü sınav sırasında mezun olduğuna dair belgeyi ibraz etmek koşuluyla son sınıf öğrencisi olmak,
Yukarıda belirtilen mühendislik bölümlerinin dışında kalan, en az 4 yıl süreyle eğitim veren üniversite veya fakültelerin Mühendislik bölümlerinden veya bunların yetkili makamlarca tanınmış Türkiye ya da yabancı ülkelerdeki eşitlerinden mezun olup, İşletme ya da Ekonomi dallarında yüksek lisans derecesi almış olmak,

Bilgi Teknolojileri Müfettiş Yardımcılığı İçin ;
Üniversitelerin öğrenim süresi en az 4 yıl olan, Bilgisayar, Bilişim Sistemleri, Elektronik, Elektrik Elektronik, Sistem ve Kontrol, Yazılım Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği gibi bilgisayar donanımı ve yazılımı ile ilgili bölümlerinden veya bunların yetkili makamlarca tanınmış Türkiye ya da yabancı ülkelerdeki eşitlerinden mezun olmak ya da sözlü sınav sırasında mezun olduğuna dair belgeyi ibraz etmek koşuluyla son sınıf öğrencisi olmak,

g) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek, vücut veya akıl hastalığı ya da vücut sakatlığı ile özürlü bulunmamak, sağlık durumunun, Türkiye’nin her yerinde görev yapmaya ve seyahat etmeye elverişli olduğunu tam teşekküllü resmi bir sağlık kurumundan alınacak raporla belgelemek (Sağlık kurulu raporu giriş sınavını kazandıktan sonra verilebilir.),
h) Başka bir kuruma karşı zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunmamak,
ı) Erkek adaylar için askerlik görevini yapmış veya en az 30.09.2012 tarihine kadar tecilli olmak,
i) Yapılacak inceleme ve araştırma sonucunda; sicil, tutum ve davranışları ile özgeçmişleri bakımından müfettişliğe uygun bulunmak,
j) Türkiye Halk Bankası AŞ Müfettiş Yardımcılığı Sözlü Sınavına daha önce katılmamış olmak,

Adayların, sınava katılabilmek için gerekli şartlara sahip olup olmadıkları, sınav başvurusundaki beyanları dikkate alınarak değerlendirilecektir. Gerekli belgeler, yazılı sınavı kazanan adaylardan sözlü sınav öncesi talep edilecektir.

Başvuru Şekli ve Süresi ;

01 Temmuz 2012 Pazar günü yapılacak olan Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavına başvuran adaylardan katkı bedeli olarak 65.-TL (Adaylardan talep edilen sınav ücretleri sınav hizmetlerinin yerine getirilmesi amacıyla banka tarafından Gazi Üniversitesi’ne gönderilmektedir.) sınav ücreti tahsil edilecektir. Sınav ücreti 26.04.2012 Perşembe günü saat 10:00’dan 21.05.2012 Pazartesi günü saat 17:00’ye kadar Türkiye Halk Bankası AŞ Şubelerinden, adayın T.C. Kimlik Numarası, adı ve soyadı ile cep telefonu bilgileri verilerek yatırılacaktır. EFT ve PTT kanalıyla yapılan ödemeler kabul edilmeyecektir.

Sınav başvuruları, sınav ücretlerinin yatırılmasını takip eden günden itibaren en son 23.05.2012 Çarşamba saat 17:00’ye kadar bankamız internet sayfasından da (www.halkbank.com.tr) erişilebilen http://sinav.gazi.edu.tr adresinden yapılacaktır. “Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı Bilgi ve Başvuru Formu” aday tarafından noksansız olarak doldurulacak ve son 6 ay içerisinde çekilmiş JPEG formatında vesikalık fotoğraf Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı Bilgi ve Başvuru Formu’na eklenecektir. Fotoğrafı bulunmayan veya belirtilen özellikleri taşımayan fotoğrafla yapılan aday başvuruları kabul edilmeyecektir.

Sınav başvuruları sadece internet aracılığıyla kabul edilecek olup şahsen veya posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvuru koşullarını taşımadığı halde sınav ücretini yatıran adaylar ile başvuruları geçerli olduğu halde sınava girmeyen veya birden fazla sınav ücreti yatıran adayların yatırdıkları ücret iade edilmeyecektir. Sınav ücretini yatırıp internet üzerinden başvuru formunu doldurmayan adayların ise yatırdıkları sınav ücretleri talepleri halinde kendilerine iade edilecektir.

Yazılı Sınav ;
Yazılı sınav Gazi Üniversitesi tarafından 01.07.2012 tarihinde İstanbul-Anadolu, İstanbul-Avrupa, Ankara ve İzmir olmak üzere dört merkezde gerçekleştirilecektir. Başvurusu kabul edilen adaylar sınav yeri ve saatini bildiren “Sınav Giriş Belgesi”ni; 20.06.2012 – 01.07.2012 tarihleri arasında Gazi Üniversitesi’nin http://sinav.gazi.edu.tr adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi girerek alabileceklerdir. Sınav Giriş Belgesi posta ile gönderilmeyecektir.

Adaylar sınava girebilmek için http://sinav.gazi.edu.tr adresinden alacakları “Sınav Giriş Belgesi” ile birlikte resimli nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport ibraz etmek zorundadırlar.

Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınav Şekli ve Konuları ;
Sınav, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamadan oluşacaktır.
Yazılı Sınav Tarihi : 01 Temmuz 2012, PAZAR
SınavMerkezleri : İstanbul-Anadolu, İstanbul-Avrupa, Ankara, İzmir
Oturum Sayısı : 2
Sınav Süresi : Her oturum 120 dakika
Soru Sayısı : 240
Yabancı Dil : İngilizce, Almanca, Fransızca,
Konular : Genel Yetenek-Genel Kültür, Yabancı Dil, Alan Bilgisi
Yazılı sınav Genel Yetenek-Genel Kültür, Yabancı Dil ve Alan Bilgisi bölümlerinden oluşacaktır.
10:00 – 12:00 1. OTURUM 120 DAKİKA
Genel Yetenek-Genel Kültür 60 SORU
Yabancı Dil 60 SORU
13:30 – 15:30 2. OTURUM 120 DAKİKA
Alan Bilgisi 120 SORU
1- Genel Yetenek-Genel Kültür Testi:
Sayısal, mantıksal ve sözel muhakeme (akıl yürütme) güncel, sosyo-ekonomik ve kültürel konuları içeren sorulardan oluşacaktır.
2- Yabancı Dil Testi:
İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinden biri tercih edilecektir.
3- Alan Bilgisi Testi:
Müfettiş Yardımcılığı İçin;
Hukuk (Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku, İcra ve İflas Hukuku, İş Hukuku, Ceza Hukuku, Kıymetli Evrak Hukuku), Ekonomi (Mikro – Makro İktisat, Uluslararası İktisat, Para-Banka-Kredi, Genel Ekonomi, İşletme Ekonomisi), Muhasebe (Genel Muhasebe, Bilanço Analizi, Ticari Aritmetik, Mali Analiz), Maliye (Türk Vergi Sistemi, Maliye Politikası, Finansman Politikası ve Yönetimi), Bankacılık ve Finans konularından oluşacaktır.

Bilgi Teknolojileri Müfettiş Yardımcılığı İçin;
Temel Bilgisayar Kullanımı, Temel Bilgisayar Donanımı, Algoritma ve Programlama, Programlama Dilleri, Nesneye Yönelik Programlama, Yazılım Mühendisliği, Yazılım Geliştirme Yaşam Döngüsü, Proje Yönetimi Temelleri, Veri Yapıları, Bilgisayar Organizasyonu, Bilgisayar Mimarisi, İşletim Sistemleri ve Kullanımı, Veritabanı Uygulamaları ve Yönetimi, İnternet, Ağ ve Sistem Yönetimi, Web Teknolojileri ve Uygulamaları, Bilişim Sistemlerinde Güvenlik, Bilgi Güvenliği, Kriptografi, Elektrik- Elektronik Temelleri, Mikro İşlemciler-Mikro Denetleyiciler ve Programlanabilir Mantıksal Elemanlar konularından oluşacaktır.

Puanlama Yöntemi;
Sınav Konuları
I. Oturum Ağırlık Puanı Soru Adedi
Genel Kültür – Genel Yetenek %25 60
Genel Yetenek %50 35
Genel Kültür %50 25
Yabancı Dil %25 60
II. Oturum
Müfettiş Yardımcılığı Alan Bilgisi %50 120
Hukuk %30 35
Ekonomi %20 25
Muhasebe %20 25
Maliye %10 15
Bankacılık ve Finans %20 20
BTMüfettiş Yardımcılığı Alan Bilgisi %50 120

Değerlendirme, doğru cevap sayısı üzerinden yapılacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır. Genel Yetenek-Genel Kültür, Yabancı Dil ve Alan Bilgisi testlerinin her birinden sorulan soruların en az yarısını doğru olarak cevaplandıran adayların değerlendirilmesi sonunda, ağırlıklı standart puanı 60 ve daha yüksek olan adaylardan en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere, Müfettiş Yardımcılığı için ilk 160 aday, Bilgi Teknolojileri Müfettiş Yardımcılığı için ilk 40 aday bu sınavda başarılı sayılacaktır. Müfettiş Yardımcılığı için 160’ıncı, Bilgi Teknolojileri Müfettiş Yardımcılığı için 40’ıncı adayla aynı ağırlıklı standart puanı alan diğer adaylar da bu sınavda başarılı sayılacak ve sözlü sınava çağrılacaktır.

Bankanın, belirtilen sayılarda, belirtilen sınav konularında, soru sayılarında ve sınav yerlerinde değişiklik yapma hakkı saklıdır.

Yazılı sınavı kazanan adayların listesi bankamız web sitesinde (www.halkbank.com.tr) yayınlanacak, ayrıca kazanan adaylar, başvurularında belirttikleri iletişim adreslerine gönderilecek bir mektup ile sözlü sınava çağrılacaktır. Adayların yazılı sınav sonucuna ilişkin itirazlarını, web sitemizde yayınlandığı tarihten itibaren en geç 10 gün içerisinde bankamız İnsan Kaynakları Daire Başkanlığına yazılı olarak yapmaları gerekmektedir. Bu süreden sonra veya sözlü olarak yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

Sınavla İlgili Bilgi Edinme ;
Sınavla ilgili olarak, Gazi Üniversitesi Sınav Merkezi ve Teftiş Kurulu Başkanlığından aşağıda belirtilen telefonlar ya da elektronik posta aracılığı ile bilgi alınabileceği gibi başvuru formu ve sınavla ilgili tüm bilgilere bankamızın web sitesinden ulaşılacaktır.

Gazi Üniversitesi Sınav Merkezi : (0312) 202 22 22
Halkbank Teftiş Kurulu : (0312) 289 27 01
Web : www.halkbank.com.tr
E-posta : teftissinavi@halkbank.com.tr
Adres : : Türkiye Halk Bankası AŞ Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı
Söğütözü Mahallesi, 2. Cadde, No: 63, Kat: 23, PK 06520
Söğütözü / ANKARA


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder