26 Nisan 2012 Perşembe

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Personel Alımı 2012

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü naklen atama ile 30 adet uzman alacak.

1- Genel Açıklama

08/06/1984 tarihli ve 231 sayılı Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 9 uncu maddesi uyarınca Genel Müdürlüğümüze sözlü sınav ile Basın ve EnformasyonUzmanı olarak naklen en fazla 30 personel alınacaktır.

2- Atanma Şartları

Mesleğe özel yarışma sınavı ile girmiş ve belirli süreli meslek içi eğitimden sonra özel bir yeterlik sınavı sonunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 ncı maddesinin “ORTAK HÜKÜMLER” başlıklı bölümünün (A) fıkrasının (11) numaralı bendinde belirtilen kadrolara atanmış olanlar ile en az doktora diplomasına sahip öğretim elemanları;

a) Kırk yaşından gün almamış olmak,

b) Basın ve Enformasyon Uzmanı olabilmek için öngörülen yabancı dil şartını (Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından asgarî (C) düzeyinde belgeye veya dil yeterliği bakımından buna denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olmak) taşımak,

c) Yapılacak sözlü sınavda başarılı olmak,

kaydıyla Basın ve Enformasyon Uzmanı olarak atanabilecektir.

3- Sözlü Sınav

Adaylar;

a) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,

b) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,

c) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

ç) Genel yetenek ve genel kültürü,

d) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,

yönlerinden değerlendirilecektir.

4- Sözlü Sınavın Değerlendirilme Şekli

Adaylar, Komisyon tarafından yukarıda yer verilen bentlerde yazılı özelliklerin her biri için değerlendirilir ve verilen puanlar tutanağa geçirilir. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, Komisyon başkan ve üyelerinin yüz tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az yetmiş olması şarttır. Sınav sonuçlarına göre bir başarı sıralaması yapılarak, başarı puanı en yüksek olan adaydan başlanmak suretiyle en fazla giriş sınavı duyurusunda belirtilen atama yapılacak kadro sayısı kadar asil ve bunun yarısı kadar yedek adayın isimleri belirlenir ve liste hâlinde Genel Müdürlüğün kurumsal internet sitesinde ilan edilir.

5- Başvuru Şekli

Genel Müdürlüğümüzde Basın ve Enformasyon Uzmanı olarak atanmak isteyenlerin “Naklen Geçiş Talep Formu” ve “Özgeçmiş Formu”nu doldurarak şahsen veya posta yolu ile en geç 11/05/2012 tarihi mesai saati bitimine kadar Kurumumuza iletmeleri gerekmektedir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

Başvuru formlarında yabancı dil durumunun belirtilmesi yeterli olmakla birlikte sözlü sınavı kazanan adayların atamalarının yapılabilmesi için geçerli belgeyi ibraz etmeleri zorunludur.

Bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan müracaatlar ile 11/05/2012 tarihi mesai saati bitiminden sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

6- Sınavın Yeri ve Tarihi

Başvurular Genel Müdürlüğümüzde değerlendirilecek ve bu değerlendirme sonucu başvurusu uygun görülen kişiler sözlü sınava alınmak üzere davet edilecektir.

Sözlü sınav 21-28 Mayıs 2012 tarihlerinde Genel Müdürlüğümüz merkez binasında (Ceyhun Atıf Kansu Caddesi No:122, Balgat/ANKARA) yapılacaktır.

Genel Müdürlüğümüz resmi internet adresinden 15/05/2012 tarihinde duyurulacak isim listesine göre adayların sözlü sınav için belirtilen gün ve saatte belirtilen adreste bulunmaları zorunludur.

Adayların, sınavda kimlik tespitini sağlamak için nüfus cüzdanını veya sürücü belgesini bulundurması gerekmektedir.

Sözlü sınava girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihlerinde sınava katılmayan adaylar sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Sözkonusu adaylara her ne sebeple olursa olsun ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.

7- Sınav Sonuçlarına İtiraz

Sınav sonuçlarına, duyurunun yapıldığı günü takip eden tarihten itibaren yedi gün içerisinde dilekçe ile itiraz edilebilir. İtirazlar, sınav kurulu tarafından incelenecek ve en geç beş iş günü içinde karara bağlanıp sonuç ilgiliye yazılı olarak bildirilecektir.

8- Atama ve Göreve Başlatılma

Sınav sonuçları Genel Müdürlüğümüzün internet sitesinde (www.byegm.gov.tr) “Duyurular” sayfasında duyurulacaktır.

Sınavı kazananlar halen çalıştıkları kurumlardan muvafakatlarının alınmasını müteakip göreve başlatılacak olup, göreve başlama hususunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 62 ve 63 üncü maddesi hükümleri uygulanacaktır.

Asil listede yer alanlardan atama işlemlerinin yapılması için kendilerine bildirilen sürede geçerli bir mazereti olmadığı halde başvurmayanlar ile gerekli şartları taşımadığı sonradan anlaşılanların atama işlemleri yapılmayacaktır. Atama yapılması için kendilerine bildirilen süre içinde mazeretsiz olarak başvurmayan veya ataması yapıldığı halde süresi içinde göreve mazeretsiz başlamayan adaylar için sınav sonuçları kazanılmış hak sayılmaz.

Kendilerine yapılacak bildirimde belirtilen süre içerisinde başvuruda bulunmayanlar, atama işleminden sarfınazar edenler, atamaları iptal edilenler ile alınma şartlarından herhangi birini taşımadığının anlaşılması üzerine ataması yapılmayanların yerlerine, yedek listedeki adaylar sırası ile ve aynı esaslara göre atanacaktır.

Sınav öncesi, sonrası ve atama sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilen adayların başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi görev alsalar dahi görevleriyle ilişikleri kesilecektir.

9- Diğer Hususlar

Bu duyurudaki şartlar ve sınavda alınan dereceler sadece bu sınav ve bu sınava bağlı atamalar ile ilgilidir. Sınavdan 70 ve üzerinde puan almış olmak, kadro sayısı sınırlaması nedeniyle asil ve yedek listedeki sıralamaya giremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmez.

Sınav ve sonuçları ile ilgili Genel Müdürlüğümüz internet sitesinde ve aynı sitedeki “Duyurular” sayfasında yapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır.

Bu ilanın yayım tarihinden önce Genel Müdürlüğümüze naklen Basın ve Enformasyon Uzmanı olarak atanmak için başvuranların da bu ilanda belirtilen usul ve esaslara uygun şekilde yeniden başvurmaları gerekmektedir.

İlan olunur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder