28 Haziran 2012 Perşembe

Mardin Artuklu Üniversitesi Kürtçe Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı 2012

Mardin Artuklu Üniversitesi kürtçe öğretmenliği için tezsiz yüksek programını açıkladı.Mardin Artuklu Üniversitesi 500 Kürtçe öğretmeni yetiştirmek için programını açıkladı. Başvuracakların Kürtçenin Kurmanci veya Zazaki lehcelerinden birini bilmesi, ALES sözel puanının en az 55 olmasi, lisans not ortalamasinin en az 60 olmasi gerekiyor.

KÜRTÇE ÖĞRETMENLİĞİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI İLANI

Milli Eğitim Bakanlığı’nın önerisi üzerine, Kürtçe Öğretmeni yetiştirmek amacıyla Mardin Artuklu Üniversitesi Türkiye’de Yaşayan Diller Enstitüsü Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalı bünyesinde 2012-2013 öğretim yılında 500 (beş yüz) Tezsiz Yüksek Lisans öğrencisi alınacaktır. Bir yıl süreli bu programdan mezun olacak adaylar Kürtçe öğretmeni olarak atanacaktır.

Tezsiz Yüksek Lisans Programına Başvuru Koşulları

1. Bu ilk alımda:

A) Eğitim Fakültelerinin Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Türkçe Öğretmenliği mezunları

B) Fen Edebiyat Fakültesinin Türk Dili ve Edebiyatı ile Çağdaş Türk Lehçeleri bölümlerinden mezun olanlar başvurabilir. Bu bölümlerden mezun olup formasyonu olmayanlara alan dersleriyle birlikte formasyon dersleri de verilecektir. Bu iki alandaki formasyon dersleri üniversitemizin Eğitim Bilimleri Bölümü uzmanlarınca verilecektir.

2. ALES sözel puanından en az 55 (elli beş) puan almak,

3. Lisans not ortalamasının en az 60 (altmış) olması, (Bu şart mevcut Lisansüstü Yönetmeliğimize göredir. Bu şartın kaldırılması için YÖK’e teklifte bulunulmuş, teklifin sonucu bilahare duyurulacaktır.)

4. Lisans öğrenimini yurt dışında yapmış adayların Yükseköğretim Kurulu’nca verilen denklik belgesini dilekçelerine eklemeleri,

5.Müracaatlar şahsen veya noter vekaleti ile Enstitüye yapılması gerekmektedir.

6.Kürtçenin Kurmanci veya Zazaki lehçelerinden birini bilmek (eğitim bu iki lehçeden sınıflarda karma olarak yapılacak).

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

1. Başvuru dilekçesi (Enstitüden temin edilecek),

2. Lisans diploması veya mezuniyet belgesinin fotokopisi,

3. Lisans not ortalamasını gösteren transkript belgesinin fotokopisi,

4. ALES sonuç belgesinin fotokopisi (Bu belge Kasım 2009 döneminden önce olmamalı)

5. Bir adet fotoğraf.

Kesin Kayıt İçin Gerekli Belgeler

Ağustos ayının ilk haftası duyurulacaktır.

Değerlendirme ve Kayıt Tarihleri

Başvuru Tarihleri 25 Haziran – 27 Temmuz 2012
Yazılı Sınavı 28 Temmuz 2012
Sonuçların İlan Tarihi 03 Ağustos 2012
Kesin kayıt 06-31 Ağustos 2012

Yazılı Sınavın Niteliği

Türkçeden Kürtçeye çeviri şeklinde olacak ve yukarıda belirtilen tarihte Rektörlük binasının alt katındaki sınıflarda yapılacaktır.

NOT:

-Programla ilgili herhangi bir yasal değişiklik (alan genişletme, lisans not ortalaması, ALES vb.) yapıldığı takdirde zamanında ilan edilecektir.

-Başvuru sayısına göre Şubat 2013 döneminde 500 kişi daha alınacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder