12 Nisan 2012 Perşembe

Sigorta sektöründe çalışacak 1500 kişi aranıyor Maaşları

Sigorta, 2012’ye hızlı başladı. Yaklaşık 55 bin kişinin çalıştığı sektör, Hazine Müsteşarlığı’nın stratejik planı ve son yıllardaki yabancı şirketlerin ilgisi ile büyümeye devam ediyor. Yenibiris.com ilanlarına göre bu dönemde sektörde 1500 kişi işe alınacak. Aranan pozisyonların başında satış temsilcisi ve bireysel güvence danışmanı geliyor. Sektör, İngilizce bilen deneyimsiz gençlere de cazip iş fırsatları sunuyor.
Geçtiğimiz yıl yüzde 21’in üzerinde büyüme gösteren sigorta sektörünün bu yıl da aynı hızla büyümesi bekleniyor. Yenibiris.com verilerine göre sigorta, 2012’ye hızlı başladı. İlk üç ayda iş ilanları yüzde 92 arttı. Sektörde şu anda en çok satış temsilcisi ve bireysel güvence danışmanı aranıyor.

Son yıllarda yabancı sermayenin artması, birleşmeler ve satınalmalar sektörde rekabeti artırırken Hazine Müsteşarlığı tarafından sigorta sektörüne yönelik hazırlanan 2009-2013 yılları için Stratejik Plan da büyümeye olumlu katkıda bulunuyor. Özel sağlık sigortaları ve bireysel emekliliğe vatandaşların ilgisi de artıyor. Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği’ (TSRŞB) Aralık ayı verilerine göre 2011 yılında hayat dışı branşta sektör yüzde 21,25 büyüdü.
Sektör binlerce insana da iş imkanı sunuyor. Türk Sigorta Enstitüsü Vakfı’nın (TSEV) verilerine göre sektörde toplam 55 bin kişi çalışıyor. Bireysel emeklilik aracılarının sayısı  ise 17 bine yaklaşıyor. Vakfın Sigorta Eğitim Birimi Yöneticisi H. Barış Taş, bu yılki istihdam planlarına dair şunları söylüyor: “Sektörde, faaliyet gösteren 63 sigorta şirketi toplam 15.468 kişiye istihdam sağlıyor. Bunun yanısıra ara eleman istihdamı sağlayan 16.386 acente, 85 broker ve 2.566 hasar eksperi bulunuyor. Her acentenin ortalama 3, her brokerin 15 ve her hasar eksperinin 2 kişiye iş olanağı sağladığı düşünüldüğünde sektörde ortalama ara eleman sayısı 55 bin kişiye ulaşıyor. Ayrıca, sektörde 16.716 gerçek kişi Bireysel Emeklilik Aracısı da çalışıyor. 2012’nin istihdam açısından ne şekilde devam edeceğine ilişkin net yargıda bulunmak yanlış olur ancak sektörün büyümesine paralel olarak istihdamın artacağını rahatlıkla söyleyebilirim”.
Deneyimsiz gençler için de cazip
Yenibiris.com’da içinde bulunduğumuz dönemde sektörde çalışacak yaklaşık . En çok aranan pozisyonlar ise satış temsilcisi ve bireysel güvence danışmanı. Sigorta, farklı alanlarda eğitim görmüş deneyimsiz üniversite mezunları için de cazip iş imkanları sunuyor. TSEV Yöneticilerinden H. Barış Taş gençlere şunları öneriyor: “Yeni mezunlar muhasebeden pazarlamaya, müşteri ilişkilerinden ürün geliştirmeye, teknik branşlardan hasara kadar pek çok birimde kendilerine yer edinebilir. Özellikle teknik ve aktüeryal branşlardaki spesifik bilgi ihtiyacı nedeni ile mühendislik, istatistik ve matematik mezunlarına cazip iş olanakları sunuluyor. Sektörün yeni mezunlara sunduğu en büyük avantaj halen dinamik ve gelişen yapı içinde kendilerini çok çabuk geliştirebilme ve kariyerlerinde hızlı bir yükseliş sağlama fırsatı yaratması. Yabancı firma sayısının fazla olmasından dolayı da yabancı dil bilen gençler bir adım önde olacak. Bu tip şirketler çalışanlarını rotasyon projeleri çerçevesinde orta ve vadeli olarak yurt dışındaki genel merkezlerde de görevlendiriliyor.

“Yeni mezunları satış ve satış sonrası hizmetler kadrolarında değerlendireceğiz”
Çağlayan Bakaçhan / Garanti Emeklilik İK Müdürü
Bireysel Emeklilik , çok hızlı büyümekte olan ve bu anlamda bir çok yeni mezun arkadaşımıza iş imkanı sağlamakta olan bir sektör. Hızlı büyümeye bağlı olarak ilerleyen yıllarda bu sektörde kariyer imkanlarının çok daha fazla olacağını, sektörün yeni yönetici adayları çıkaracağına inanıyorum.
Garanti Emeklilik olarak 2011’de 60 binden fazla aday başvurusu aldık. İşe alım süreçlerinde oluşturduğumuz standartlar ve doğru pozisyona doğru aday bakış açımız ile şirketimizde uzun vadeli istihdam edebileceğimiz kişileri bulmayı hedefliyoruz. Şirketimizde 800 üzerinde çalışanımız var. 2012 yılındaki işe alımlarımızı kadrolarımızdaki devinimlerimiz doğrultusunda ve Management Trainee  pozisyonuna yönelik olarak yapacağız. Garanti Emeklilik’in, ailesine yeni katılanlara verdiği teknik ve kişisel eğitimleri ile, başlangıç aşamasında çizdiği kariyer haritaları ve yöneticilerini yetiştirmek için oluşturduğu Değerlendirme ve Geliştirme Merkezi uygulamaları ile iş hayatına yeni başlayacak adaylar için bir okul niteliğinde olduğunu düşünüyorum.
“Sektör hareketli bir dönemde”
Selcen Doğan / Doğan Sigorta Yönetim Kurulu Başkan Yard.
Sektörümüzde hareketli bir döneme giriyoruz. Bunun sebeplerinden biri sigorta şirketlerindeki bazı yapısal değişiklikler. Ayrıca sektörde birleşmelerin, yeni satın almaların da görüşüldüğü bir dönemdeyiz. Bu faktörlere ek olarak broker sayısındaki artışları ve onların da yetişmiş eleman ihtiyaçlarını göz önüne almak gerekiyor. Uzmanlık gerektiren iş ve pozisyonlara eleman yerleştirme eğilimi ve müşterilere daha kaliteli hizmet verebilme arzusu da sektördeki hareketliliği olumlu yönde arttırdı.
Şirketimizde halihazırda 40 kişilik bir ekip olarak çalışıyoruz. Bizimle çalışmaya başlayan gençlere öncelikle temel sigortacılık eğitimlerini tamamlama hususunda yardımcı oluyoruz. Bu konuda sigorta şirketlerinden destek alıyoruz. Bu eğitimler tamamlandıktan sonra kendi sistemimizi ve işleyişimizi öğrettiğimiz bir dönem geçiriyoruz. Ardından operasyonel birimlerde tecrübe kazanmalarını sağlayıp, muhasebe, hasar, kurumsal riskler, sağlık endüstriyel riskler departmanlarımızdan birinde kariyer olanakları yaratıyoruz.
Yeni mezunları şirketimizde öncelikle operasyonel birimlerde başlatıp, işi mutfağında öğrenmelerini sağlıyoruz. Sektörde çalışmak isteyen gençlere öncelikle İngilizceye yazılı ve sözel anlamda hakim olacak şekilde dil becerilerini geliştirmelerini tavsiye ediyorum. uluslararası anlamda çok hareketli bir sektör. Ayrıca Türk piyasasındaki büyük şirketlerin çoğu yabancı sermayeli. İngilizceye hakim olmak gençlerin önünü açacak en önemli unsurlardan biri.

Sigorta sektöründe;
En çok ilan yayınlanan pozisyon adı En çok başvuru alan pozisyon adı
Satış Temsilcisi Finansal Yatırım Danışmanı
Bireysel Güvence Danışmanı Satış Temsilcisi
Bireysel Emeklilik Satış Müdürü Tazminat Yetkili Yardımcısı
Finansal Danışman İnsan Kaynakları Uzmanı
Teknik Personel Yönetici Asistanı
kaynak:Yenibiris
______________________________________________________________

Sigorta sektöründe çalışacak 1500 kişi aranıyor başvurusu yapanların ne kadar maaş alacağı araştırılmaktadır. Maaş miktarı hakkında, alacağı ücret hakkında bilgisi olanlar yorum olarak yazarsa seviniriz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder